Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας...


Ξέρατε εσείς για ποιον λόγο οι γυναίκες κρατάνε το αριστερό μπράτσο του άνδρα;

Όλα ξεκίνησαν την εποχή του Μεσαίωνα. Οι άνδρες έπρεπε να ήταν ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να προστατεύσουν τους εαυτούς τους αλλά και τη σύντροφό τους. Έτσι, λοιπόν, σε περίπτωση ανάγκης, χρησιμοποιούσαν το δεξί τους χέρι για να βγάλουν το σπαθί από τη θήκη του που βρισκόταν στην αριστερή πλευρά τους.

Το έθιμο αυτό συνεχίζεται ακόμα και σήμερα αλλά για άλλους λόγους, προφανώς και μόνο για εσωτερικούς χώρους. Στον 21ο αιώνα, εάν υποθέσουμε πως ο ιπποτισμός δεν έχει χαθεί στις μέρες μας, η αίτια είναι τα αυτοκίνητα. Ο άνδρας οφείλει να κάθεται από την εξωτερική μεριά του δρόμου για να μπορεί να είναι σε ετοιμότητα σε περίπτωση που υπάρξει απειλή από διερχόμενο αυτοκίνητο ή να αποτρέψει πιθανό πιτσίλισμα από νερό ή λάσπες...



by Danai

4 σχόλια:

  1. Short story: Σε μία τρελή καταιγίδα, εγώ & ο Nets οδηγούσαμε και - περνώντας από την πλατεία Κηφισιάς - δεν είδαμε μία ΤΡΕΛΗ λιμνούλα με νερό που είχε δημιουργηθεί. Περάσαμε από πάνω της με όλη τη φορά, χωρίς να κόψουμε καθόλου. Και είδαμε ένα ΚΥΜΑ νερού να σηκώνεται και να σκάει πάνω σε μία καλοντυμένη κυρία. Η κυρία ατύχησε γιατί έλειπε ο ιππότης να τη βάλει στο αριστερό του μπράτσο. Αν και το συγκεκριμένο κύμα θα κάλυπτε και την κυρία και τον ιππότη και το μπράτσο του :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Δεν είμαι σίγουρος αλλά νομίζω εγώ την έκανα... χαχαχαχα

      Διαγραφή