Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Στιχομένη Δευτέρα - Beautiful Pain (7/10)


"Αυτή η κοπέλα μου αρέσει σου λέω. Αλλά δεν ξέρω τι θέλει από μένα.
Αυτήν τη φορά ή θα γίνει σωστά ή δεν θα γίνει καθόλου".

Οι καθημερινές έχουν μία ρουτίνα που του ξεγελάει το μυαλό. Τα Σαββατοκύριακα, όμως, δεν τα αντέχει. Στριφογυρίζει στο κρεβάτι του και τη σκέφτεται. Νιώθει ότι πονάει και στεναχωριέται.

Τι όμορφος πόνος...

"Εσύ θα έρθεις να παίξεις τη Δευτέρα;", ρωτάει τον φίλο του.
"Ναι, πονάω αλλά δεν μπορώ να μην έρθω", του απαντάει.

Beautiful Pain (Eminem, Sia)



Ένα δυνατό πάτημα ήταν αρκετό. Κι ένα χρονόμετρο ξεκίνησε. Μέχρι τη μέρα που θα τελειώσει τη φάση που ξεκίνησε. Θα είναι το ίδιο με πριν;

Στη φυσικοθεραπεία ένα μηχάνημα του πιέζει το πόδι για να κλείσει.
Νιώθει τον πόνο όσο βελτιώνει τις μοίρες του.

Τι όμορφος πόνος...

Δίπλα από το κρεβάτι του στο κέντρο αποκατάστασης, μία κοπέλα στέκεται όρθια. Το κορμί της είναι δεμένο γιατί δεν μπορεί να το στηρίξει μόνη της. Τα μάτια της περιεργάζονται τον χώρο αλλά το στόμα της δεν μπορεί να πει αυτά που θέλει. Αγωνίζεται για λίγες φράσεις. Φράσεις παιδικές. Φράσεις που έλεγε 15 χρόνια πριν αβίαστα.

Λίγα μέτρα πιο μακρυά, περιμένει ο πατέρας της να τελειώσει η θεραπεία για να την αγκαλιάσει. Να αγκαλιάσει το παιδί του που το μεγάλωσε και το έκανε κοπέλα και τώρα έγινε μωρό ξανά.

Την ίδια ώρα ένα παιδί γεννιέται στη Βόρειο Κορέα. Την ίδια ώρα ένα παιδί γεννιέται στη Συρία.

Είναι όμορφος ο πόνος από τον οποίον μπορείς να επανέλθεις. Είναι άλλη μία υπενθύμιση ότι είσαι ζωντανός. Find a light, find a light, find a light...

Υ.Γ: Πάντα με άγγιζε η μουσική παραπάνω από τον στίχο. Γι' αυτό στα 10 αυτά κεφάλαια έσπρωξα τον εαυτόν μου να... ακούσει καλύτερα. Και μετά προσπάθησα να βρω πρωταγωνιστές και ιστορίες. Για 10 Στιχομένες Δευτέρες.



2 σχόλια:

  1. Αυτή η Στιχομένη Δευτέρα ήρθε Τρίτη. χαχαχα! Η ιδέα υπήρχε πριν τη Δευτέρα, πάντως. Και επειδή μου κόλλησε, άλλαξε και τη συνέχεια (Ελληνικά κομμάτια) που είχε αυτή η σειρά κειμένων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πολύ ωραία η πρώτη Στιχομένη Δευτέρα (aka Τρίτη) της χρονιάς.. με ανατρίχιασε και με έκανε να θυμηθώ μερικά από τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή. ίσως αυτά που θεωρούμε τόσο δεδομένα?... ανυπομονώ για τις επόμενες στιχομένες μέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή